Gimp-Forum.net
Burn tool Glitch with layers - Printable Version

+- Gimp-Forum.net (https://www.gimp-forum.net)
+-- Forum: GIMP (https://www.gimp-forum.net/Forum-GIMP)
+--- Forum: General questions (https://www.gimp-forum.net/Forum-General-questions)
+--- Thread: Burn tool Glitch with layers (/Thread-Burn-tool-Glitch-with-layers)



Burn tool Glitch with layers - GorFrag - 10-09-2018

When I start an image I can use the Dodge/Burn tool as normal. However once I use a layer of any sort, even once I merge all layers the Burn tool now can only give me hard edges.

I can find no way to reset that.

I run it on a Asus windows ten rig.


RE: Burn tool Glitch with layers - rich2005 - 10-10-2018

Is this Gimp 2.10 (or Gimp 2.8)?

I can not reproduce that, please post a full screenshot showing the tool settings, layers, brushes.

Similar to this: https://i.imgur.com/Stgk1LU.jpg

There is a hard edge toggle, check that, maybe the brush dynamics as well. Make sure the Mode is RGB not Indexed.


RE: Burn tool Glitch with layers - GorFrag - 10-10-2018

I'm now using gimp 2.10.6 [Image: burntoolglitch.png]


RE: Burn tool Glitch with layers - rich2005 - 10-11-2018

That is a great screenshot, shows all the tools and settings. Wish they were all like that.

However, still not able to reproduce that effect with a RGB image.

I can get the hard edge if the image is in indexed mode Image -> Mode -> Indexed. Looking at the edges in the image, guessing it might have been indexed at one time.
but
Going back to RGB as shown in your screenshot and back to not able to reproduce the hard edge.


RE: Burn tool Glitch with layers - GorFrag - 10-12-2018

It only happens when I make a layer in anyway. Even when I merge them all


RE: Burn tool Glitch with layers - Blighty - 10-12-2018

Same as Rich. I cannot reproduce that.